Zapewnia on nie tylko uwolnienie się od przykrych zapachów pochodzących z smażonych potraw, ale także poprawę jakości powietrza kuchni i całego mieszkania. Bowiem powietrze bogate w tłuszcz i parę wodną wyprodukowaną podczas gotowania nie znajduje się tylko w kuchni, ale przenosi się również do innych pomieszczeń. Ten negatywny proces zatrzymać może sprawny filtr do okapu. Berg jest marką, która produkuje różnorodne firmy dopasowane do potrzeb nawet najbardziej wymagających klientów.
Montaż i działanie filtrów do okapu
Wiele osób zastanawia się jak zamontować filtr do okapu Berg po jego zakupie. Wbrew pozorom jest to niezwykle proste! Wystarczy tylko śrubokręt bądź sprawna wkrętarko-wiertarka i nawet amator majsterkowania może zamontować filtr do swojego okapu. Najpopularniejszym jest filtr do okapu Berg typu węglowego. Jest to po prostu kawałek materiału, który umieszcza się nad obudową okapu. Pierwsze należy rozkręcić obudowę, która przytwierdzona jest za pomocą metalowych bądź aluminiowych śrubek, a następnie umieścić pod silnikiem filtr. Gdy jest on za długi warto podciąć go używając klasycznych nożyczek bądź małego, ostrego nożyka. Kolejnym krokiem jest zamknięcie obudowy okapu przykręcając go śrubkami – to wszystko!
Węglowy filtr do okapu Berg działa na takiej zasadzie jak każdy inny. Składa się z węgla aktywnego, który wyłapuje wszystkie mikrocząstki produkowane przez smażone potrawy. Nawet gotowanie makaronu czy ryżu sprawia, że para wodna unosi się w kuchni podnosząc panujący w niej poziom wilgoci. Im większa wilgoć tym ciężej się oddycha, a meble dodatkowo się niszczą. To wszystko wyłapuje filtr do okapu Berg oddając czyste i zdrowe powietrze.
Podsumowanie
Tak naprawdę nawet ze względów zdrowotnych każde gospodarstwo domowe powinno zaopatrzyć swoją kuchnie w dobry filtr do okapu. Berg jest światową marką, której zaufało już miliony osób – A ty?